• Menu
  • Menu
Cultuur van Mallorca

Ervaar de cultuur van Mallorca

Home » Blog » Ervaar de cultuur van Mallorca

Wanneer je op vakantie naar Mallorca gaat, kun je de tijd van je leven hebben. Op Mallorca kun je genieten van verrukkelijke gerechten en de meest avontuurlijke activiteiten. Ga jij binnenkort naar Mallorca? En wil je weten wat je er kunt eten en ondernemen? Lees dan snel verder!

De meest heerlijke gerechten op Mallorca

Wanneer je naar op vakantie naar Mallorca met FTI reizen gaat, kun je van heerlijke aanbiedingen profiteren! Het is dus zeker de moeite waard om op deze manier naar dit prachtige eiland te reizen. Een ‘must do’ activiteit op Mallorca is het uitgebreid proeven van verschillende overheerlijke gerechten. Veel mensen weten dat er veel wordt gekookt met olijfolie in de Middellandse Zee. Mallorca is hier geen uitzondering op. Zo kun je genieten van lekkere Spaanse tapas en paella. Een ander lokaal gerecht, is arròs brut. Dit is een heerlijke rijst pot met drie verschillende soorten vlees. Ook de caldereta is een de typisch Mallorcaanse vissoep, waarbij je vis, zeevruchten en rijst geserveerd krijgt. Houd jij van iets zoets? Dan moet je zeker gató amb gelat l’ametlla proberen. Dit is een amandelcake dat wordt gecombineerd met een romige amandelijs. Gezien de bekendheid van dit toetje tot ver buiten de grenzen van Mallorca reikt, is dit zeker iets dat je ooit in je leven geproefd moet hebben. Wist je dat Mallorca ook bekend staat om uitstekende wijnen. Dit komt doordat de wijnen van internationale en nationale druiven wordt gemaakt. Twijfel niet om een glas wijn te combineren met een traditioneel gerecht. 

Eten op Mallorca

De beste excursies

Na het eten kun je leuke activiteiten ondernemen om even in beweging te komen. Je kunt een mooie ervaring beleven door naar Palma Aquarium te gaan. Het is ongetwijfeld één van de mooiste aquaria in Europa. Er wonen meer dan 8000 dieren, in 700 verschillende soorten. Je krijgt de kans van je leven om de meest adembenemende onderwaterwereld te bewonderen. Ben je samen met jouw gezin of familie op vakantie? Dan is Aqualand El Arenal erg populair onder gezinnen. Dit aquapark heeft ongeveer 16 zwembaden, de meest ongelofelijke glijbanen, een kartbaan, jacuzzi, golfslagbad en een speciaal kinderbad. Wanneer je een pauze wilt nemen of even een hapje wilt eten, dan kun je naar één van de restaurants gaan. Ben je een liefhebber van de natuur? Ga dan zeker langs bij natuurpark La Reserva Puig de Galatzo.  Hier kun je vegetatie, waanzinnige watervallen en grotten en verschillende diersoorten tegenkomen. Ook kinderen kunnen hier aan hun trekken komen door naar de kinderboerderij te gaan of een roofvogelshow bij te wonen. Er is voor een ieder wat wils!

Samenvattend, Mallorca heeft verschillende traditionele gerechten die je moet proeven. Deze gerechten zullen jouw smaakpapillen op de meest aangename manier strelen. Na het eten kun je naar het aquarium, zwembad, naar het natuurpark en veel meer!

Deel jouw ervaringen hieronder!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.