• Menu
  • Menu
Matras in je caravan

De mogelijkheden van een mooie matras voor in jouw caravan

Home » Blog » De mogelijkheden van een mooie matras voor in jouw caravan

Het kan lastig zijn om een goed matras te vinden voor in de caravan. Toch zijn er genoeg mogelijkheden voor een mooi matras voor in jouw caravan. Veel mensen kiezen voor een matras caravan frans bed. Een Frans bed of matras is een matras met een ronde of schuine hoek. De vorm van deze matrassen maakt ze zeer geschikt voor in een caravan. Er zijn vele opties voor het op maat laten maken van een Frans matras. Op deze manier ben je verzekerd van een goede nachtrust op vakantie. 

De verschillende soorten matrassen

Wanneer je een matras op maat laat maken zijn er verschillende soorten matrassen waar je uit kunt kiezen. Zoals je op de website van Seminautic kunt zien kun je hierbij kiezen uit een basic, premium of excellent matras. Een van de verschillen tussen deze matrassen is de hardheid van het matras. Waar een basic matras altijd een medium hardheid heeft heb je bij de andere matrassen de keuze tussen een zacht, medium of stevig matras. Ook zal de veerkracht en de ventilatie bij een premium en excellent matras beter zijn dan bij een basic matras. Tenslotte heb je langer fabrieksgarantie wanneer je een premium of excellent matras koopt dan wanneer je kiest voor een basic matras.     

De prijs van een matras 

De prijs van een matras voor in de caravan hangt af van verschillende factoren. Een van de dingen die meespeelt bij het bepalen van de prijs van een matras is het soort matras dat je wilt hebben. Over het algemeen geldt dat matrassen van een betere kwaliteit duurder zullen zijn dan matrassen van iets mindere kwaliteit. Ook de grootte van het matras speelt een rol bij het bepalen van de prijs. Het maken van een groter matras is uiteraard duurder dan het maken van een kleiner matras. Een laatste factor die meespeelt is het bedrijf waar je het matras koopt. Niet elk bedrijf rekent namelijk dezelfde kosten voor een matras voor in de caravan.

Garantie op een matras 

Als je een matras op maat hebt laten maken is het zo dat hier garantie op zit. Deze garantieperiode is vaak een aantal jaar afhankelijk van het bedrijf en het soort matras. Dit betekent dat je een vergoeding zal krijgen wanneer het matras binnen deze tijd stuk gaat of om een andere reden niet goed meer is. Let hierbij wel altijd op de voorwaarden die er aan de garantie worden gesteld. Naast deze garantie is er soms ook nog een omruilperiode. Deze periode is korter dan de garantieperiode maar er zijn ook minder voorwaarden van toepassing. Mocht je toch niet lekker slapen op het matras dan kan het matras binnen deze periode nog worden aangepast.

Een afspraak maken voor een matras op maat 

Op het moment dat je een nieuw matras nodig hebt voor in de caravan en een matras op maat wilt laten maken kun je gemakkelijk een afspraak maken. Het maken van een afspraak is belangrijk omdat je op dat moment al jouw wensen kunt bespreken. Daarnaast kun je tijdens deze afspraak ook advies krijgen van professionals. Voordat een matras kan worden gemaakt zullen de juiste afmetingen moeten worden bepaald. Ook dit kan tijdens deze afspraak worden gedaan. 

Deel jouw ervaringen hieronder!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.