• Menu
  • Menu
Tips om inbraak tijdens vakantie t voorkomen

Met onze tips voorkom je inbraak tijdens vakantie sneller

Home » Blog » Inbraak tijdens je vakantie voorkomen

De zomer staat weer voor de deur en dat zorgt bij veel mensen voor veel vreugde. In de zomermaanden wil je lekker kunnen genieten en dat doe je natuurlijk door op vakantie te gaan. Maar in de maanden dat veel mensen op vakantie gaan, is het ook de tijd dat veel inbrekers hun slag proberen te slaan. In de zomermaanden zijn er namelijk veel meer inbraken. 

Het is daarom belangrijk dat jij de nodige voorbereidingen treft en de juiste dingen doet om de kans zoveel mogelijk te verkleinen dat er bij jou thuis wordt ingebroken. Met onze tips kun je daarvoor zorgen! 

1) Ga slim om met beveiliging

Met slim omgaan met de beveiliging bedoelen we niet om direct een compleet beveiligingssysteem om je hele huis heen te bouwen. Ga hier juist slim mee om en denk er goed over na. Want een huis dat beschikt over honderden camera’s rondom het hele gebouw kan juist uitnodigen voor een inbreker. Helemaal wanneer jouw huis de enige woning bij jou in de buurt is dat een hekwerk met camera’s rondom heeft staat. Dit maakt inbrekers natuurlijk direct nieuwsgierig met wat er bij jou thuis is te vinden. 

Dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je geen beveiligingssysteem gebruikt, maar kijk goed naar jouw woning, wat andere woningen hebben in de buurt en met welke tips je het maximale eruit kan halen. 

2) Gebruik social media verstandig

Je zult niet de eerste zijn die graag voor de vakantie al wat foto’s van je bestemming op social media plaatst met een vermelding van het aantal weken dat je in het prachtige resort in Turkije of Griekenland door gaat brengen met de familie. 

Hier kunnen inbrekers natuurlijk slim gebruik van maken en dit is een directe uitnodiging om bij jou thuis een kijkje te nemen naar wat ze bij jou kunnen vinden. Wacht daarom met de vakantiefoto’s totdat je weer terug bent van vakantie. Zo kunnen bovendien direct alle foto’s zien waar jij ook op staat. 

3) Houdt de buurt in de gaten samen met je buren

Wanneer je weet dat de buurt in de gaten wordt gehouden zul jij je een stuk veiliger en relaxter voelen op vakantie. Wanneer je een goede band hebt met je buren dan is het slim om het hierover te hebben. Laat hen weten wanneer jij weg bent en wanneer zij eventueel weg zijn. Samen kunnen jullie elkaar informeren mocht er iets raars te zien zijn wanneer een van jullie op vakantie is en eventueel direct alarm slaan wanneer dat nodig is. 

4) Zorg voor sterk en dubbel glas

Een raampje intikken is een van de meeste voorkomende manieren hoe een inbreker in een woning naar binnen kan komen. Tegenwoordig zijn er echter tal van mogelijkheden om ervoor te zorgen dat er sterk veiligheidsglas in woningen zit. Zorg er dus voor dat je goede ramen in je woning hebt, zodat een inbreker niet meer even een raampje in kan tikken en dus niet zomaar bij jou binnen kan komen. GLAZZ is een partij die ervoor kan zorgen dat je professioneel glas in je woning hebt dat niet zomaar ingetikt kan worden.

5) Doen alsof er altijd iemand thuis is

Een van onze favoriete tips om simpelweg te doen alsof er iemand thuis is. Dat kan al heel makkelijk door een auto in de oprit te parkeren. Misschien heb jij je eigen auto nodig voor je vakantie, maar er kan altijd iemand anders in de familie zijn die een extra auto heeft, of je hebt zelf een tweede auto die tijdens de vakantie niet wordt gebruikt. Daarnaast kun je ook altijd de buren vragen om hun auto bij jou in de oprit te parkeren. 

Een andere manier om te doen alsof je thuis bent is door een paar lampen aan te laten staan met de gordijnen dicht. Dit wekt overdag natuurlijk een vreemd beeld in de zomermaanden, maar in de avonden is het een goede manier. Het best is natuurlijk als deze zijn in te stellen, zodat je ze alleen in de avond aan hoeft te zetten en de gordijnen ook automatisch open kunnen de volgende dag. 

6) Een bewegingssensor met lamp voor buiten

Helemaal wanneer je op een rustige plek woont kan het slim zijn om een bewegingssensor in te stellen. Iemand die op jouw terrein loopt zal direct wordt afgeschrikt door een lamp die aangaat zodra zij er voorbij lopen. 

7) Waardevolle spullen goed opbergen

Een andere tips is om simpelweg alle waardevolle spullen in je huis goed op te bergen. Wat er ook gebeurt, de spullen die het belangrijkste voor jou zijn zullen dan niet worden gestolen en daar hoef jij je tijdens je vakantie ook helemaal niet druk over te maken. 

8) Gebruik maken van een slimme deurbel

Verder kunnen we aanraden om te kiezen voor een slimme deurbel. Deze signaleert wanneer er iemand voor je deur staat en kan dit direct tonen op een camera. Vaak kun je via hier ook communiceren. De meeste mensen schaffen een dergelijke deurbel aan voor wanneer er een pakketbezorger aan de deur staat, maar in deze situatie is het ook een handige tip! 

Slimme deurbel

9) Je huis goed zichtbaar maken

Zojuist hadden we het al over het opvallende beveiligingssysteem en een groot hekwerk om je woning. Naast dat dit er bijna uitnodigend uitziet, zorgt een hekwerk er ook voor dat je woning niet goed zichtbaar is. Dat gebeurt ook met een grote heg en andere zaken voor je woning. Een goede beschutte woning is erg interessant voor inbrekers. Slim is daarom om beschutte zaken weg te halen en de woning juist goed zichtbaar te maken, zodat het minder interessant wordt voor een inbreker.

Hekwerk om inbraak te voorkomen

Deel jouw ervaringen hieronder!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.