• Menu
  • Menu
Bezienswaardigheden Europa

De 12 meest bijzondere bezienswaardigheden van Europa

Home » Blog » De 12 meest bijzondere bezienswaardigheden van Europa

Ben je van plan om binnenkort op vakantie te gaan binnen Europa? Je hoeft niet de hele wereld rond te vliegen om prachtige bezienswaardigheden, plekken en natuur te vinden. Europa zit vol cultuur en prachtige plaatsen om te bezoeken. Ben je nog inspiratie aan het opdoen voor je komende vakantie? Weet je nog niet precies waar je naartoe wilt? Misschien kan deze lijst je verder helpen. Hieronder vind je 12 van de meest unieke bezienswaardigheden die Europa te bieden heeft.

1. Het Vaticaan en de Sint-Pietersbasiliek

Het Vaticaan is het kleinste onafhankelijke staatje van de wereld en is te vinden in Rome, de hoofdstad van Italië. Het Vaticaan is prachtig met als hoogtepunt de Sint-Pietersbasiliek en Palazzo. In deze wereldberoemde katholieke kerk zijn verschillende schilderingen te vinden van grote meesters zoals Michelangelo en Bernini. Daarnaast is het mogelijk om de basiliek te beklimmen. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over het Vaticaan. Naast de basiliek is er nog veel meer te ontdekken in het Vaticaan, zoals de Vaticaanse musea en de Sixtijnse kapel. Zeker een bezoekje waard!

Het Vaticaan en de Sint-Pietersbasiliek

2. De Notre-Dame van Parijs

De Notre-Dame in Parijs is een van de hoogtepunten van deze prachtige stad. Al in de 6e eeuw stond hier een basiliek en in 1163 werd er gestart met de kathedraal. Het is een prachtig gotisch gebouw, met een herkenbaar Noordelijk venster. Helaas is een groot deel van deze prachtige kathedraal verwoest door een brand in 2019. De bekende spits is hierbij vernietigd en ook het dak en een deel van het interieur zijn niet meer te bezichtigen. Alsnog is het aanzicht van dit prachtige gebouw zeker de moeite waard om te bekijken, evenals de prachtige omgeving van de Notre-Dame en het mooie plein waar het aan ligt. 

Notre Dame Parijs

3. Het Colosseum in Rome

In het prachtige Rome vind je een van de bekendste bouwwerken van de hele wereld. Het Colosseum is het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk en is een bezienswaardigheid die iedereen in zijn leven gezien moet hebben. In de eerste eeuw na Christus werd dit bouwwerk gebouwd, met als doel om er verschillende spelen in te organiseren. Nog een groot deel van het Colosseum is intact en het is prachtig om en indrukwekkend om te bezichtigen. De capaciteit van dit enorme theater was zo’n 50.000 toeschouwers en met een beetje verbeelding waan je je zo terug in deze tijd tijdens je bezoek. Wil je meer informatie over de geschiedenis van dit prachtige bouwwerk? Dan zijn er ook verschillende rondleidingen mogelijk, waarbij er van alles verteld wordt over de onderdelen van het gebouw. 

Colosseum in Rome

4. De Eiffeltoren in Parijs

Als je aan Parijs denkt, dan denk je aan de wereldberoemde Eiffeltoren. Dit beroemdste bouwwerk van heel Frankrijk was het pronkstuk van de Wereldtentoonstelling in 1889. Het werd ontworpen met Gustave Eiffel als aannemer. De Eiffeltoren is 300 meter hoog en op de derde verdieping heb je een prachtig uitzicht over de hele stad. Het is mogelijk om de toren te beklimmen met zo’n 700 treden of om de lift omhoog te pakken. Ook kun je in de Eiffeltoren eten in een beroemd restaurant, waarvoor je natuurlijk wel tijdig dient te reserveren. De Eiffeltoren is een prachtige bezienswaardigheid en het toppunt van romantiek voor een citytrip naar het geweldige Parijs. 

Eiffeltoren in Parijs

5. De Akropolis in Athene

In Athene bevinden zich een tal van schatten uit de Griekse oudheid. Een van de meest indrukwekkende bouwwerken van, zowel Athene als Griekenland, wat is overgebleven uit dit tijdperk is de Akropolis. Het is een prachtig gebouw gelegen op een tafelberg in Athene. Daarnaast is het mogelijk om ook het Akropolis Museum te bezoeken. Hier vind je een tal van schatten en enorm veel informatie over de geschiedenis. 

De Akropolis in Athene

6. De indrukwekkende fjorden van Noorwegen

Niet alleen cultuur en bouwwerken behoren tot de meest bijzondere bezienswaardigheden van Europa, maar ook natuur kan natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. In Europa vind je namelijk een schat aan prachtige natuur, bergen, wateren en nog veel meer. Een van de meest speciale plekken zijn de fjorden aan de Noorse westkust. Dit zijn diepe inhammen in de zee die omgeven worden door steile rotsen. Noorwegen kent meer dan 1000 fjorden waarvan het Sognefjord en het Geirangerfjord de meest beroemde zijn. Dit is een fantastische bezienswaardigheid om met de auto langs te rijden of doorheen te varen met een boot. Ook wandelingen langs deze prachtige fjorden zijn zeker de moeite waard. 

Fjorden in Noorwegen

7. Santorini in Griekenland

Griekenland heeft een tal van eilanden, waarvan Santorini een van de meest bekende is. Dit is een typisch Grieks eiland en is de laatste jaren enorm populair geworden onder toeristen. Je vindt hier de traditionele witte huisjes met blauwe daken, waarvan je prachtige foto’s kunt maken. Het is een magisch eiland, dat zeker een bezoek waard is om rond te dwalen en te genieten van de prachtige omgeving. 

Eiland Santorini in Griekenland

8. De Sagrada Familia in Barcelona

In Spanje vind je de prachtige Sagrada Familia: een beroemde kerk van Gaudi. Het is een enorme kerk, waar je een bezoek aan moet hebben gebracht als je in Barcelona bent. De basiliek telt maar liefst 18 torens en is voorzien van prachtige vormen en versiersels. Alhoewel de bouw nog niet helemaal compleet is en het gebouw waarschijnlijk pas rond 2026 af is, is het nog steeds een enorm indrukwekkend gezicht.

Sagrada Familia Barcelona

9. Buckingham Palace

Ook in Londen zijn er een aantal prachtige bezienswaardigheden te vinden. De officiële verblijfplaats van de Britse Monarch bijvoorbeeld: Buckingham Palace. Dit is een enorm paleis omgeven door prachtige tuinen. Een van de toeristische trekpleisters hier is het wisselen van de wacht. Deze traditie duurt 45 minuten en wordt nog steeds in ere gehouden. 

Het Buckingham Palace Londen

10. Stonehenge

In het zuiden van Engeland vind je de beroemde Stonehenge. Van deze mysterieuze stenen is tot op de dag van vandaag nog niet bekend waar ze precies voor hebben gediend. Daarnaast is het nog steeds een raadsel met welke apparatuur deze stenen hierheen kunnen zijn gekomen rond 3100 voor Christus. Het is een wereldwonder van rechtopstaande stenen in een cirkel van zo’n 35 meter. Een indrukwekkend gezicht en zeker de moeite te bezoeken. 

Stonehenge in Engeland

11. Het Anne Frank Huis in Amsterdam, Nederland

Ook in Nederland zijn er een aantal bezienswaardigheden om te bezoeken. Een van de meest bijzondere plekken is het Anne Frank Huis in Amsterdam. In het achterhuis schuilde Anne Frank met haar familie in de Tweede Wereldoorlog. Het bekende achterhuis achter de boekenkast is nog steeds te bezoeken en daarnaast is er een museum, waar je meer te weten kunt komen over deze verschrikkelijke historische periode. Wil je een bezoek brengen aan het achterhuis? Dan is het verstandig van te voren te reserveren, aangezien hier dagelijks enorme rijen staan om naar binnen te gaan. 

12. Cinque Terre in Italië

Aan de zuidkant van Genua, in Italië, vind je een van de meest adembenemende kustlijnen van heel Italië. Hoge kliffen, indrukwekkende rotsen en schattige dorpjes vormen hier het landschap. De vijf, lieflijke dorpjes worden de Cinque Terre genoemd en zijn tegenwoordig Werelderfgoed. De dorpjes kennen een enorme charme en zijn geweldig om doorheen te wandelen. Kleurrijke huisjes, prachtige kliffen aan het water en olijfgaarden maken het plaatje helemaal compleet. Een betoverend uitzicht en daarom zonder twijfel een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Europa. 

Deel jouw ervaringen hieronder!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.