• Menu
  • Menu
Wel of geen strandvakantie

Wel of niet een strandvakantie in het buitenland?

Home » Blog » Wel of niet een strandvakantie in het buitenland?

Landen die op groen staan, ineens naar oranje gaan, een uitbarsting krijgen en op rood belanden. In deze tijd is het lastig om een vakantie in het voren te boeken. Naast het feit dat landen van de ene op de andere dag op slot kunnen gaan, kan er ook zomaar een nieuwe variant van het coronavirus ontstaan. En hoe zit dat nou met die vaccinaties? Moeten we nog steeds een negatieve test aantonen terwijl we al gevaccineerd zijn?

Wat mag er allemaal?

In principe kunnen we overal naartoe waar we willen, mits we negatief getest zijn op corona of volledig gevaccineerd zijn. Waarom blijft iedereen dan zo moeilijk doen? Er hangen natuurlijk een aantal risico’s aan zo’n reis. Daarom is het belangrijk om je goed in te lezen voordat je op reis gaat. Het reisadvies en de maatregelen in het land waar je naartoe wilt of doorheen reist zijn belangrijke factoren. Is er een quarantaine plicht? Mag je er zonder vaccinatiebewijs heen? Bereid je reis goed voor om vervelende situaties zoveel mogelijk te voorkomen.

Strandvakantie in eigen land

Waarom zou je in deze roerige tijd naar het buitenland gaan als we in Nederland genoeg stranden tot onze beschikking hebben? Wat is er dan zo speciaal aan al die buitenlandse stranden? Het antwoord: helemaal niks. Of ja, nou moet ik niet liegen, veel van die stranden hebben heel mooi helder water of zijn gelegen in een prachtige omgeving. Maar verder, de basis is het strand en de zee en dat hebben wij ook gewoon in Nederland. Net zoals dat je in Curaçao meerdere stranden bezoekt, kun je dat ook doen in ons mooie kikkerlandje. Scheveningen, Noordwijk, Egmond, Bloemendaal, Katwijk of een van de Waddeneilanden. En dat zijn ze lang niet allemaal! Aan het begin van deze coronapandemie zeiden we met zijn allen in koor: ’’Support your locals’’.  Is dat nu ineens niet meer nodig? Wanneer we met zijn allen eropuit trekken, is de support ver te zoeken.

Activiteiten

Maak het zo leuk als je zelf wilt. Lig je het liefst de hele dag op je strandhanddoek te bakken in de zon? Doe je ding. Wil je er liever een wat actievere dag van maken? Dat kan ook! Stranden bieden meerdere activiteiten; op het land en in het water. Overwin je hoogtevrees tijdens een Zipline in Scheveningen, behoud je evenwicht tijdens een surfles en voel je vrij wanneer je een ritje op een paard maakt langs het strand. De activiteiten hoeven niet veel geld te kosten. Neem van thuis strandspullen mee waarmee je het grootste zandkasteel kan maken. Of ga de uitdaging aan tijdens een volleybal competitie. Wil je opvallen tijdens je vakantie of reclame maken voor je eigen bedrijf? Laat dan artikelen bedrukken met een logo of tekst. Zo kun je frisbees bedrukken. Wanneer je jouw logo groot in beeld wilt, kun je strandballen bedrukken. Er zijn voldoende creatieve manieren om op te vallen.

Deel jouw ervaringen hieronder!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.