• Menu
  • Menu
Vakantie naar de Provence

Dit is waarom je ten minste één keer in je leven naar de Provence moet gaan

Home » Blog » Waarom op vakantie naar de Provence

De Provence is door de eeuwen het thuis genoemd van wereldberoemde kunstenaars, acteurs, wijnspecialisten en natuurliefhebbers. En dat is niet voor niets! Van lavendelvelden tot de Provençaalse rosé en van de zonovergoten Rivièra rond St Tropez en Cannes tot vele natuurlijke wonders, de Provence heeft veel te bieden. In dit artikel stellen we je voor aan 3 prachtige activiteiten die jouw bezoek aan de Provence onvergetelijk zullen maken. 

1) Heerlijke rosé wijn proeven

Als er iets is waar de Provence bekend om staat, dan is het wel rosé! Misschien ben je normaal gesproken meer een liefhebber van volle rode of zoete witte wijn, maar het zou zonde zijn om helemaal naar de Provence af te reizen zonder de wereldberoemde rosé van de streek te proeven. De Provençaalse rosé wordt ook wel omschreven als fruitig, droog en opvallend lichtroze van kleur. Ga dus langs bij een van de authentieke wijngaarden in de buurt om jouw wijnavontuur te starten! 

2) Winkelen op de lokale markten 

Markten in de Provence zijn niet weg te denken en bijna elke stad en elk dorp heeft wel één of meerdere marktdagen. Je kunt er van alles kopen, van bloem en antiek tot vers fruit, kaas, vis, groenten, én de beste wijnsoorten niet te vergeten! Probeer een van de Provençaalse specialiteiten zoals in de zon gebakken tomaten, olijven, warm brood of rijpende geitenkaas. Je zult versteld staan van de unieke tierlantijntjes en smaaksensaties die de Provençaalse markten te bieden hebben en daar zal je ongetwijfeld niet snel op uitgekeken raken!

Denk jij dat het tijd is om te genieten van de Provençaalse schoonheid? Kijk dan eens op vakantiehuis Zuid Frankrijk voor smaakvolle ingerichte luxe villa’s en maak kennis met de mooiste plekken die de Provence te bieden heeft. 

3) Ontdek prachtige natuurwonders 

De Provence kent diverse plekken met natuurwonders. Een onvergetelijke natuurervaring is het Nationaal Park Calanques, vol met wonderschone fjorden die in de loop der tijd door de zee zijn uitgeslepen en zich uitstrekken tussen Marseille en Cassis. Trek de wandelschoenen aan en ontdek dit ruige terrein langs de kust. Vergeet ook niet om zwemkleding mee te nemen, want je kunt er zelfs onderwatergrotten verkennen! 

Als je een pauze wilt nemen van de kust, dan trek je naar het binnenland om kennis te maken met meer dan 20.000 hectare aan lavendel! Als je helemaal wilt opgaan in de opfleurende wereld van lavendel, boek dan jouw vakantie in de laatste week van juni en begin augustus, net voordat de oogst begint, om de bloemen op hun mooist te zien. 

Met de hele familie op vakantie of liever met je vriendengroep een adembenemende vakantie beleven? Kijk op groepsaccommodaties voor een ruim aanbod van prachtige vakantiehuisjes voor ieder groep! 

Deel jouw ervaringen hieronder!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.