• Menu
 • Menu
Italië header

Mooiste plekken in Italië

Home » Blog » Mooiste plekken in Italië

Italië staat bekend om zijn groene heuvels, eeuwenoude stadjes en overheerlijke keuken – de ijsjes niet te vergeten. Bekende plekken als het Gardameer, Lago Maggiore, Venetië en het Colosseum in Rome zijn fantastisch om te bezoeken. Ook staan de Vespa scooters symbool voor Italië. Met de haren in de wind touren op de scooter door de romantische straatjes is meer dan genieten.

Bezoek de mooiste plekken van Italië

Hieronder hebben we een lijstje samengesteld van de mooiste plekken Italië. Sommige ken je waarschijnlijk al en sommige nog niet.

1) Colosseum

 • Een van de bekendste gebouwen in Rome
 • Zeven nieuwe wereldwonderen

Colosseum in Rome

Als je aan Rome denkt, denk je meteen aan het Colosseum. Dit amfitheater is toentertijd gebouwd door de zogenaamde Flavische keizers in de eerste eeuw na Christus. Tegenwoordig is het de meest bekende trekpleister van Rome en kan een fotomomentje niet ontbreken. Het is een gebouw die opvalt in de stad, dus eigenlijk kun je er ook niet omheen. In 2007 werd het verklaard tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen en daarom staat het Colosseum bij ons op de eerste plaats van mooiste plekken Italië.

2) Amalfikust

 • Schitterende roadtrip
 • De weg is 50 kilometer lang
 • Amalfi Drive SS163

Amalfikust in Italië

De Amalfikust is een schitterende kustweg in Italië en laat je slingeren door het indrukwekkende landschap. Je kunt genieten van de diepe ravijnen en geurige citroengaarden. Deze weg wordt ook wel de Amalfi Drive SS163 genoemd. De weg is slechts 50 kilometer lang en kun je vinden op het schiereiland Sorrento. Al je deze weg uitrijdt, ben je zo’n twee uur bezig. Dit komt niet alleen door de prachtige natuur die je onderweg tegenkomt en dus even wilt stoppen, maar ook door de talloze scherpe bochten. Stadjes als Positano, Amalfi zelf en Ravello zijn populaire bestemmingen om even een pitstop tussen de rit door. Je kunt wel zeggen dat dit een van de mooiste plekken Italië is.

3) Capri

 • Bereiken met een veerverbinding en draagvleugelboot vanaf Napels
 • Beschikt over twee dorpjes: Capri en Anacapri
 • Is zeer bekend onder de elite

De bestemmingen Capri in Italië

Dit rotsachtige groene eiland staat vooral bekend onder rijke toeristen, beroemdheden en exclusieve trouwlocatie. Daarnaast kun je hier vele luxe hotels, villa’s en dure jachten vinden. Het eiland bestaat uit twee dorpjes, namelijk: Anacapri en Capri. In deze dorpen hoef je je niet te vervelen en kun je veel doen. Zo kun je twaalf kerken, zeven musea en talloze bijzondere plekjes bezoeken. Capri behoort tot de mooiste plaatsen Italië en dit komt mede door de bekendste attractie de Grotta Azzurra, ook wel Blauwe Grot. Je kunt deze plek bereiken met een boot die vertrekt vanuit de Marina Grande haven.

4) De Duomo

 • Op drie na hoogste kathedraal van Europa
 • Staat symbool voor de stad Florence
 • Na 463 treden heb je de top bereikt

De Duomo in Florence

De bezienswaardigheid die ook niet kan ontbreken op het lijstje mooiste plekken Italië is de Duomo. De kathedraal van Florence, ofwel de Duomo is het middelpunt van de stad. Het is de op drie na grootste kathedraal van Europa. In de 13e eeuw werd de bouw van de kathedraal gestart, maar in de 15e eeuw was deze pas af. In die tijd (nu nog steeds) was de kapel een juweeltje in de architectuur. De roodbruine koepel steekt overal bovenuit en is een ware kunstwerk. Door 463 treden te beklimmen heb je de top van de Duomo bereikt. Dit is een hele klus die wordt beloond met een fantastisch uitzicht over de stad. Ook kun je naar binnen en de 15e -eeuwse sfeer proeven.

5) San Macroplein

 • Centrale plein van Venetië
 • Bestaat uit twee delen: Piazza en Piazetta
 • Inschrijving Werelderfgoedlijst UNESCO

San Macroplein Venetië

Dit is het centrale plein van Venetië en wordt gezien als een van de mooiste pleinen van de wereld. Deze populaire plek bestaat uit twee delen: de Piazza en de Piazzetta. Het plein is de middeleeuwen aangelegd en ziet er tot op de dag van vandaag nog precies zo uit. Op het plein zijn enkele terrassen te vinden waar je lekker kunt eten in het zonnetje. Schrik niet van de prijzen, daar kun je namelijk niet omheen vanwege de perfecte ligging. Daarnaast vind je vele bijzondere gebouwen, zoals de San Marcobasiliek en de Campanile.

6) Toren van Pisa

 • Scheve toren in Toscane
 • 18,- om de 296 treden te beklimmen
 • Populaire foto bestemming

Toren van Pisa in Toscane

Het bekendste monument van heel Toscane is toch wel die scheve toren, ook wel de Toren van Pisa genoemd. De toren is de vrijstaande klokkentoren gelegen naast de kathedraal van Pisa. Toeristen vanuit de hele wereld komen een bezoekje brengen aan Pisa om op de foto te gaan met de welbekende toren. De meest populaire foto is de stand waarin je de toren overeind probeert te houden of omduwt. Na 296 treden kun je het Plein der Wonderen (Piazza dei Miracoli) bezichtigen vanuit de lucht en behoort daarmee tot de mooiste plekken van Italië.

7) Trevi fontein

 • Bekendste fontein van Rome
 • Dertig meter hoog en twintig meter breed

Trevi fonteinen

De meeste kennen deze fontein wel. Het is namelijk de grootste en bekendste fontein van Rome. De bron van water is dertig meter hoog en twintig meter breed. Als je een munt over je schouder de fontein ingooit, dan kun je ervan uitgaan dat je de stad nog eens zal bezoeken in een later stadium. De fontein dient in verschillende films als decor en is daarom zeer populair. De opbrengst van de munten gaat naar een organisatie die arme gezinnen helpt, genaamd Caritas.

8) Comomeer

 • Diepste meer van Italië
 • Ideaal voor wandellaars, fietsers en vaarders
 • Optimaal genieten in de groene oase

Comomeer in Italië

Dit prachtige meer is gelegen in het noorden van Italië en zeer bekend onder de toeristen. Het beschikt over gezellige dorpjes, vele watersportactiviteiten en schitterende bergen en natuur. De omgeving rondom het plaatsje Como is ideaal om te wandelen, fietsen en varen.  Het diepste punt van het meer is 410 meter diep en is daarmee het diepste meer in Italië. Voor de George Clooney fans onder ons; het zou zomaar eens kunnen dat je Nespresso held tegenkomt. Het is namelijk een favoriete bestemming van hem.

9) Ponte Vecchio

 • Oude brug
 • Levendige sfeer

Ponte Vecchio in Florence

Je herkent hem vast wel; de beroemde oude brug in Florence. De brug staat bekend om de verschillende kleuren en de winkels die zich bovenop de brug bevinden. Ook kun je er vele muziekkanten, portretschilders en andere artiesten vinden. De sfeer op de brug is levendig en onvergetelijk. Het middeleeuwse pronkstuk gaat over de rivier de Arno en is ruim honderd meter lang. Zowel overdag als in de avond is het de moeite waard om Ponte Vecchio te bezoeken.

10) Boboli-tuinen

 • Diversiteit aan gebouwen, beelden en fonteinen
 • Romeinse stijl

Boboli tuinen in Florence

Deze kleurrijke tuinen kun je vinden in Florence en werden in de 16e eeuw aangelegd. Je kunt hier de hele dag rondlopen en de stukken natuur bewonderen. Je komt vele fonteinen, gebouwen en beelden tegen. Deze zijn allen geïnspireerd op de Romeinse mythologie. De tuinen zijn goed te combineren met het paleis Palazzo Pitti. Dit paleis is ooit de verblijfsplaats van Napoleon Bonaparte geweest. Deze is precies voor de Boboli-tuinen gebouwd. Op deze manier heb je twee vliegen in een klap! De tuinen kunnen natuurlijk niet ontbreken tussen de mooiste plaatsen Italië.

Deel jouw ervaringen hieronder!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.