• Menu
 • Menu
Griekenland header

Mooiste plekken Griekenland

Home » Blog » Mooiste plekken Griekenland

De Griekse eilanden zijn prachtig met hun witte zandstranden en hun helblauwe water. Een paradijselijke bestemming dicht bij huis wat lijkt op de Caraïben. Perfect toch? Naast de ongelofelijk mooie eilanden heeft het vaste land van Griekenland ook heel wat moois te bieden. Athene bijvoorbeeld, een culturele stad waar veel te beleven valt.  Griekenland is goed voor zowel zon, zee en strand als voor culturele bezienswaardigheden en historische plaatsen.

Dit zijn de 10 mooiste plaatsen van Griekenland

Wij snappen dat het heel moeilijk is om uit zoveel verschillende indrukwekkende dingen te kiezen welke plek nou het mooist is. Daarom hebben wij een tien plaatsen onder elkaar gezet die je absoluut niet mag missen. Plaatsen vanuit het vaste land en plaatsen vanuit verschillende eilanden.

1) Navagio Beach

 • Shipwreck
 • Turquoise blauwe zee
 • Het strand alleen per boot te bereiken

Een van de mooiste stranden Europa: Navagio beach

Dit is het meest bekende strand van Griekenland en kan daarmee niet ontbreken tussen het rijtje mooiste plekken in Griekenland. De foto met het scheepswrak staan symbool voor Zakynthos. Deze kun je vinden op Navagio Beach in het midden van de steile rotsen en een baai met water blauwer dan blauw. Je kijkt letterlijk je ogen uit als je met een bootje het strand tegemoet komt varen. Misschien behoort dit strand zelfs wel tot een de mooiste stranden van de wereld. Je kunt alleen per boot op het strand zelf komen en de allermooiste vakantiefoto’s schieten. Het is ook mogelijk om de prachtige baai vanaf bovenaf te bewonderen. Het zogeheten viewpoint kun je per auto, bus of quad bereiken.

2) Paleokastritsa

 • Verschillende baaitjes
 • Kiezelstranden
 • Gratis entree

Paleokastritsa Corfu

Deze prachtige badplaats in het westen van Corfu is omringd door prachtige groene bergen. De omgeving is adembenemend met al dat groen en het blauwe water wat langs het strand en de inhammen gelegen ligt. Deze plek is ook uitstekend om te snorkelen, zwemmen en niet vergeten heerlijk te zonnen op je strandbed. Ook zwemmen er superveel visjes in het zeewater en kun je deze met een glasbodem boot bekijken. Verder kun je nog een stukje cultuur snuiven en het klooster van Paleokastritsa en het maritiem museum ontdekken.

3) Kos-stad

 • Kasteel boven aan de haven
 • Je kunt Turkije zien vanaf de stad
 • Fietsen

Haven van Kos-stad

Het eerste wat je opvalt zodra je in Kos-stad komt is het kasteel boven op de haven. In de 16e eeuw werd het gebouwd ter bescherming tegen de aanvallen van de Turken en piraten. Vanuit Kos-stad kun je Turkije aan de overkant zien liggen. Veel mensen die in Kos of Turkije op vakantie zijn maken een bood tripje naar het tegenoverliggende (ei)land. In de stad kom je overal mooie palmbomen en bloemen tegen. Deze kun je lopend bewonderen, maar ook per fiets. Er wordt hier namelijk opvallend veel gefietst in een van de mooiste plaatsen Griekenland. Een zeer populaire plek in Kos is het bekende straatje waar het restaurant ‘Fish House’ gevestigd is. Hier zie je typisch blauwe tafels, gekleurde stoelen en witgeverfde huizen. Deze plek is zeer fotogeniek.

4) Mykonos-stad

 • Windmolens
 • Witte huisjes
 • Ibiza van Griekenland

Mykonos-stad

Wie kent de beroemde windmolens en de witte huizen nou niet? Precies, deze staan symbool voor Mykonos-stad en is een zeer gewilde plek om foto’s te schieten. De bewoners houden erg van hun stad en deze wordt daarom ook goed onderhouden. Overal zie je bloemen en leuk plantjes staan. Verder zijn er veel winkels, restaurants en terrassen te vinden die overdag druk bezocht zijn. In de avond worden er feestjes gehouden die tot in de late uurtjes doorgaan. Het wordt ook wel het Ibiza van Griekenland genoemd.

5) Oia (Santorini)

 • Witte huizen met blauwe daken
 • Hét plaatje van Griekenland

Mooiste plekken Griekenlan: Santorini

Door vele wordt deze plek een van de mooiste plaatsen Griekenland genoemd. De witte huisjes op de voorgrond met daarachter de prachtig blauwe zee brengt een bijzonder beeld met zich mee. Dit is tevens het meest bekende plaatje van Griekenland en vele willen hier dan ook heen. De witte huisjes met de blauwe daken zullen niet snel van je netvlies verwijderd worden. Overal zie je straatjes met marmeren tegels, ezels die over de weg heen lopen en winkels met kunstzinnige producten. De Griekse stijl kom je nergens anders zo goed tegen als in Oia.

6) Chania

 • Diamant van Kreta
 • Mix van verschillende culturen
 • Een gezellige haven

Chania op Kreta

Dit is de diamant van Kreta. In de stad vind je een combinatie van diverse culturen, zoals Arabieren, Venetianen en Byzantijnen. Chania is een van de meest pittoreske plekjes van Kreta en je proeft hier een gezellige sfeer. Een wandeling door de stad is iets om nooit te vergeten. Onderweg kom je ouderwetse steegjes, traditionele gekleurde huisjes, monumenten, winkels, cafés en restaurants tegen. Vooral in de avond is het er gezellig en levendig. Overal kun je genieten van de lampjes en de mensen door de stad. Lekker op een bankje tegenover de waterkant zitten en alles in je opnemen is het mooiste wat er is. Daarom hoort deze plek in de lijst van de mooiste plaatsen Griekenland.

7) Athene

 • Hoofdstad van Griekenland
 • Olympische Spelen
 • Historische monumenten en beelden

Athene in Griekenland

Dit is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Griekenland. Je kent Athene vast wel van het begin van de Olympische Spelen, van de wereldberoemde artiesten en de verschillende soorten musea. Neem bijvoorbeeld de Akropolis in Athene, het hoogste punt van de stad. Vanaf dit punt heb je een indrukwekkend uitzicht over de stad. Verder kom je eeuwenoude gebouwen tegen, zoals het Parlementsgebouw, Tempel Olympeion en Panaghia Kapnikaréakerk. Wie van cultuur houdt, zit in Athene op zijn plek. Dit is ook de reden waarom wij dit een van de mooiste plekken in Griekenland vinden. Deze stad is Griekenland.

8) Olympos (Karpathos)

 • Heel traditioneel
 • Moeilijk bereikbaar
 • Schattig dorp

Dorpje Olympos op Karpathos

De meest traditionele plek op Karpathos is toch wel het dorpje Olympos. Het is gelegen in het uiterste noorden en de tijd heeft hier stil gestaan. De bewoners lopen het merendeel van de dag namelijk nog rond in traditionele kledendracht. Het is lang geïsoleerd geweest en er zijn hier weinig wegen van asfalt. Het is daarom erg moeilijk om hier te komen. Als je hier bent is het wel onwijs leuk. Overal schattige gekleurde huisjes, vriendelijke mensen en bergachtig paden. Olympos is een ‘must see’ geworden voor toeristen. De bewoners zijn hier inmiddels op ingesteld en heten de gasten van harte welkom.

9) Meteora

 • Prachtig natuurgebied
 • Veel kloosters, rotsen en groen

Mateora

Meteora is een prachtig natuurgebied op het vaste land van Griekenland. Je komt hier geweldige rotsen, groene kleuren en eeuwenoude monumenten tegen. Dit is een van de mooiste plekken in Griekenland en is daarom ook niet voor niets toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst UNESCO. Verder heb je veel bezienswaardigheden hier, zoals de zes kloosters, de Byzantijnse kerk van de maagd Maria, St George Madilas Cave en de St Nicholas Badovas kerk. Je kunt deze allemaal op eigen gelegenheid ontdekken, maar je kunt ook meedoen met een Hiking Tour.

10) Parikia (Paros)

 • Oude hoofdstad
 • Griekse stijl

Dit is de hoofdstad en tevens havenstad van het eiland Paros. Deze is gelegen in een beschermde baai in het westen van het eiland. De oude stad kenmerkt zich door de oude straatjes, lokale markten en de Byzantijnse kerk. De kerk bestaat uit meerdere kapellen wat uniek voor Griekenland is. Verder heeft Parikia een authentieke vissershaven en witte huisjes met blauwe deuren. Zoals je kunt lezen heeft de stad alles wat te maken heeft met de Griekse stijl. Een bezoekje aan Parikia is het meer dan waard, omdat het een van de mooiste plekken in Griekenland is.

Deel jouw ervaringen hieronder!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.