• Menu
  • Menu
Roadtrip door Oost-Europa

Tips voor een roadtrip door Oost-Europa

Home » Blog » Tips voor een roadtrip door Oost-Europa

Ben je van plan om in de vakantie een mooie rondreis door Oost-Europa te maken? Dan maak je een geweldige keuze, want Oost-Europa is een prachtig gebied. Een regio met veel ongerepte, indrukwekkende natuur. In Oost-Europa liggen meerdere landen die je echt een keer bezocht moet hebben. Waarom mag je deze landen op jouw roadtrip zeker niet overslaan? En wat moet je absoluut in de auto hebben voordat je richting Oost-Europa vertrekt? In dit artikel zetten we dit voor je op een rijtje.

Oost-Europese landen voor een unieke roadtrip!

Polen

Het prachtige nationaal park Białowieża in Polen, 260 kilometer ten oosten van Warschau, moet zeker opgenomen worden in een roadtrip door Oost-Europa.

Hier kun je allerlei wilde dieren ontmoeten, zoals de wisent, wilde zwijnen, herten en diverse andere bosdieren. Vooral in de avond en schemering zijn deze dieren in het park te zien. Naast deze prachtige dieren kun je in Białowieża genieten van de oeroude natuur. Zo vind je hier elzenbomen van 40 meter hoog, dikke en holle eikenbomen, maar ook grote ratelpopulieren met dikke stammen van wel een meter breed. Ben je in Polen? Vergeet dan ook niet om Gdańsk te bezoeken. Deze internationale stad staat in onze top 10 van mooiste steden in Europa.

Tsjechië

Harrachov Tsjechië

Op een echte Oost-Europa roadtrip ga je sowieso naar het prachtige Tsjechië. Rijd door het Reuzengebergte op de grens van Polen en Tsjechië. Dit gebergte varieert qua hoogte van 800 tot 1600 meter, heeft prachtige wandelroutes, watervallen, uitzichten en een indrukwekkende natuur. In hooggelegen bergdorpen als Harrachov en Spyndleruv Mlyn kun je ‘s winters heerlijk skiën, maar is ook ‘s zomers kun je hier vanalles doen, zoals rodelen, abseilen of mountainbiken. In deze dorpen bevinden zich heerlijke appartementen en beleef je de mooiste natuurlijke vergezichten uit je leven. En natuurlijk beklim je ook, gelegen op de grens van Polen en Tsjechië, de fraaie wandelroute die je naar de top van de Snezka voert, met 1600 meter de hoogste bergtop van Tsjechië.

Roemenië

Autovakantie Roemenië tips

Vanuit Tsjechië rijd je door naar het prachtige land Roemenië. Enkele dagen verblijven in de Karpaten is een onvergetelijke ervaring. Onder leiding van ervaren gidsen kun je deelnemen aan wildlife reizen. Op deze trektochten door de bergen kun je samen op zoek gaan naar wilde dieren als wolven, beren of lynxen. Dit schitterende gebergte laat je de ongerepte natuur van Oost-Europa zien. Naast de Karpaten moet je zeker ook een bezoek brengen aan de Roemeense hoofdstad Boekarest en natuurlijk langs de oevers van de mooie Donau wandelen.

Praktische zaken  

Ga je op een roadtrip? Natuurlijk is het eerste aandachtspunt de auto verzekeren via een goede autoverzekering. Kijk of je verzekerd bent voor pechhulp. In Oost-Europa wordt minder secuur gereden dan in Nederland. En je wilt op jouw roadtrip niet in de problemen komen omdat je vergeten bent je auto verzekeren bij een goede verzekeraar. Verder is het slim om te zorgen voor eventuele milieuvignetten, verplicht materiaal (zoals een reserveband, verbandmateriaal, een gevarendriehoek) voor als je onderweg pech krijgt. En vergeet uiteraard niet om identiteitspapieren mee op reis te nemen. Ook goede wandelschoenen en een sterke rugzak die voldoende inhoud biedt voor lange wandeltochten moet je niet vergeten. Alvast veel plezier toegewenst op jouw onvergetelijke roadtrip door Oost-Europa.

Deel jouw ervaringen hieronder!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.