• Menu
  • Menu
Header Europa-vakanties.nl

Zonvakantie december

Home » Blog » Zonvakantie december

Als het in december in Nederland volop winter is, dan wil je misschien wel zeer graag op vakantie naar een zonnig en warm oord. In Europa is het dan op veel plekken erg koud en kun je misschien wel de zon vinden, maar is de kans klein dat je aangename temperaturen tegenkomt. Daarom kijken we ook iets verder dan Europa voor jou.

We willen we je laten zien waar je in december kunt genieten van een aangename zonvakantie. Natuurlijk kun je in Europa ook nog zeer goed op vakantie voor bijvoorbeeld een stedentrip, maar voor de zon kijken we in dit artikel net even een stukje verder.

Waar is het warm in december

Ben je op zoek naar een zonvakantie, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een locatie waar het ook warm is in deze tijd van het jaar. Waar de reis naar toe gaat bepaal je natuurlijk helemaal zelf en is voornamelijk afhankelijk van jouw wensen. Wil je een actieve vakantie of wil je juist lekker kunnen ontspannen op het strand? In dit artikel geven we verschillende mogelijkheden waar je in december terecht kunt voor een warme en zonnige vakantie. Ook vertellen we daarbij wat er zoals op de betreffende locatie te beleven is als je daar naar toe op vakantie gaat.

Canarische eilanden

Ze liggen voor de kust van Afrika maar omdat ze bij Spanje horen vinden we toch dat dit een reis naar de zon in Europa genoemd kan worden. De verschillende Canarische eilanden hebben elk hun eigen kwaliteiten en bieden jouw als toerist verschillende mogelijkheden aan. Wil je voor het strand gaan dan kun je goed terecht op Tenerife, Lanzarote is vooral bekend vanwege de natuur en de omgeving die door vulkanische uitbarstingen is ontstaan en op Gran Canaria is er voor iedereen wel iets te vinden. In december kunnen de temperaturen hier nog boven de 20 graden uitkomen en is er vaak ook genoeg zon te vinden.

Kaapverdische eilanden

Kaapverdië vakantie in december

Een stuk lager voor de kust van Afrika vind je de Kaapverdische eilanden. Deze bestemming bestaat uit verschillende eilanden waar je het hele jaar door kunt genieten van een aangenaam klimaat. Gemiddeld is de temperatuur in Kaapverdië in de winter ongeveer 26 graden Celsius. Ook de zon laat zich vaak genoeg zien op deze tropische bestemming. Over het hele jaar gezien valt er gemiddeld maar op 6 tot 19 dagen regen op deze eilandengroep. De populairste bestemmingen in dit land zijn de eilanden Sal en Boa Vista. Houd je van een actieve vakantie op het water, dan kun je hier goed terecht om te windsurfen of om aan kite surfen te doen.

Egypte

Vakantie Egypte in december

Ook in Egypte kun je het hele jaar door terecht voor een warme zonvakantie december. De temperatuur in dit Afrikaanse land ligt in december gemiddeld rond de 23 graden. Er valt dan ook genoeg te beleven als je hier naar toe op vakantie wilt gaan. een echte zonvakantie is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan het strand of een duik in de zee. Maar Egypte heeft nog veel meer te bieden. Breng een bezoek aan de piramides bijvoorbeeld of aan de vallei der koningen waar veel mummies zijn gevonden. Ook een bezoek aan de hoofdstad Caïro mag niet ontbreken tijdens jouw vakantie naar dit zonnige warme land.

Curaçao

Curaçao in december

Wil je een zonvakantie december en toch een beetje in Nederland zijn? Kies dan voor een vakantie naar Curaçao. Waar is het warm in december? Op Curaçao! Hier liggen de temperaturen in december gemiddeld zo rond de 31 graden Celsius. Curaçao staat bekend om de gemoedelijke sfeer, het lekkere eten en natuurlijk de mooie stranden waarop je kunt genieten van het zonnige weer. Neem een frisse duik in de zee en geniet van alles dat dit mooie eiland te bieden heeft. Een groot voordeel aan een zonvakantie december in Curaçao is dat je gewoon Nederlands kunt praten omdat dit eiland natuurlijk onderdeel is Nederland.

Aruba

Zonvakantie Aruba

Net als Curaçao is ook Aruba een eiland waar je bij uitstek een zonvakantie december kunt vieren. Ook hier hoef je jezelf niet druk te maken over de taal en kun je gewoon in het Nederlands communiceren. Aruba is vooral onder Amerikaanse toeristen een geliefde plek en biedt net als de andere eilanden van de Antillen ook mooie stranden en genoeg mogelijkheden om van het mooie weer te genieten. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over de temperaturen en het weer. Als het in Nederland winter is en de temperaturen zeer laag zijn, dan kun je op Aruba volop genieten van de zon en temperaturen die in december boven de 30 graden Celsius liggen.

Bonaire

Bonaire in december

Het eiland Bonaire is een stuk kleiner dan Aruba en Curaçao maar is ook zeer geschikt voor een zonvakantie december. Ook hier zijn de temperaturen tegen het eind van het jaar zeer aangenaam en kun je genieten van alles dat dit mooie eiland te bieden heeft. Dit eiland staat vooral bekend om de vele mogelijkheden die je er hebt om te duiken. Bij het eiland ligt er dan ook een natuurreservaat dat zich onder het water oppervlak bevindt. Ook de stranden van Bonaire maken het vieren van een vakantie hier zeer aantrekkelijk in december.

Cuba

Cuba vakantie in december

Waar het voor een aantal jaar geleden nog lastig was om een bezoek te brengen aan Cuba, zijn er tegenwoordig gelukkig meer mogelijkheden om een vakantie te vieren op dit mooie eiland. Als je een vakantie naar Cuba boekt in december dan kun je genieten van temperaturen die gemiddeld rond de 27 graden Celsius liggen. Dit is dus een uitermate geschikte locatie voor een zonvakantie december. Bezoek vooral de hoofdstad Havana als je naar Cuba op vakantie gaat. Het is ook mogelijk om deel te nemen aan een excursie één van de natuurgebieden die er op dit eiland te vinden zijn.

Jamaica

in december de zon opzoeken op Jamaica

Een stukje naar het zuiden van Cuba ligt Jamaica. Een eiland dat vooral bekend is vanwege de reggae muziek en de Bob Marley. Maar ook als vakantiebestemming is dit eiland zeer geschikt in december. Als je benieuwd denkt: “Waar is het warm in december?” dan is Jamaica zeker een goede keuze. De temperaturen liggen hier het hele jaar door tussen de 28 en 30 graden Celsius gemiddeld. Er is dan gelukkig ook genoeg te beleven op dit prachtige eiland. Het eiland heeft verschillend kustplaatsen en genoeg mogelijkheden om te genieten van de zon op een mooi strand met groene palmbomen.

Verenigde Staten

In december naar Miami Verenigde Staten

Waar is het warm in december en waar kun je een zonvakantie december vieren? Dat kan natuurlijk ook in de Verenigde Staten op verschillende plekken. Vooral in het zuiden van de Verenigde Staten zijn er genoeg mogelijkheden om te genieten van het mooie weer in december. In Miami ligt de temperatuur in december zo rond de 23 graden en valt er weinig regen. Ook in Florida kun je dezelfde temperaturen tegen komen en volop genieten van de zon. Wil je een bezoek brengen aan een stad zoals Los Angeles, dan kun je tijdens een zonvakantie december genieten van temperaturen die liggen rond de 20 graden.

Zuid-Afrika

Naar Zuid-Afrika in december

Als het in Nederland volop winter is, dan is het in Zuid-Afrika volop zomer. De gemiddelde temperatuur ligt dan rond de 24 graden Celsius en er is natuurlijk volop zon. Kortom, een perfecte plek om een zonvakantie december te boeken. Zuid-Afrika staat bekend om de mooie natuur en natuurlijk vanwege de wilde dieren die er te zien zijn in bijvoorbeeld het Kruger National Park. Een bezoek aan Kaapstad is iets wat natuurlijk niet kan ontbreken tijdens een zonvakantie naar Zuid-Afrika. Daar kun je bijvoorbeeld de beroemde Tafelberg beklimmen en ook genieten van een dagje aan het strand.

Australië

Reis naar Australië in december

Als we nog een stuk verder reizen naar Australië, dan geniet je ook daar volop van het zomerse weer. Gemiddeld ligt de temperatuur in Australië in december rond de 26 graden Celsius. Het is dan ook volop zomer in dit mooie land. Breng een bezoek aan steden zoals Sydney of Canberra of trek het land in met een camper die je tijdens deze vakantie kunt huren. Natuurlijk kan een bezoek aan Australië niet zonder een bezoek aan een natuurpark waar je kangoeroes en koala’s in het wild kunt spotten.

Indonesië

Prachtige landschap van Indonesië

Ook in Indonesië kun je op veel verschillende plekken terecht voor een zonnige vakantie. Een zonvakantie december op Bali kan bijvoorbeeld uitstekend worden geboekt in het najaar. Ook andere plekken zoals de hoofdstad Jakarta of Sulawesi zijn zeer intrek onder toeristen. In december liggen de temperaturen in Indonesië gemiddeld rond de 32 graden en is er volop mooi weer. Je kunt verschillende eilanden bezoeken en het is vaak mogelijk om een scooter te huren om de omgeving tijdens jouw vakantie te ontdekken. Wil je verder reizen en ook informatie over de omgeving krijgen dan kun je ook een auto met chauffeur huren.

Boek jouw vakantie naar de zon!

Op de vraag “Waar is het warm in december?” die we in het begin van dit artikel stelden heb je nu waarschijnlijk wel een goed antwoord gekregen. Als je naar de zon op vakantie wilt en wilt genieten van aangename temperaturen dan is Europa daar in december niet de geschikte plek voor. Je kunt dus het beste een vliegtuig boeken naar een warm oord en genieten van de lokale omgeving, het eten en de stranden die er op tal van plaatsen te vinden zijn. Als je een keuze hebt gemaakt voor één van de eerder genoemde locaties, wacht dan niet al te lang en boek een vakantie voor jou naar de warme zon in december. Veel plezier en geniet van al het moois dat de gekozen locatie jou te bieden heeft!

Deel jouw ervaringen hieronder!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.