• Menu
  • Menu
Header Europa-vakanties.nl

Zonvakantie oktober – Ontdek de beste bestemmingen voor deze tijd van het jaar!

Home » Blog » Zonvakantie oktober – Ontdek de beste bestemmingen voor deze tijd van het jaar!

Als de zomer in Nederland voorbij is, dan zijn er in Europa gelukkig nog genoeg locaties waar je volop kunt genieten van de warme zon. Als je de mogelijkheid hebt, kies dan eens voor een zonvakantie oktober. Vooral in het zuiden van Europa vindt je genoeg mogelijkheden waar je in deze herfstmaand nog heerlijk kunt genieten van een welverdiende vakantie.

Wij geven je de beste bestemmingen in oktober

Maar waar is het nog warm in oktober? En waar kun je het beste naar toe als je een zonvakantie oktober wilt vieren? En wat zijn de voordelen van een zonvakantie oktober? Op deze vragen zal je antwoord krijgen in dit artikel.

Naar het zuiden!

Vooral in het zuiden van Europa, rond de Middellandse zee is het in het najaar nog zeer goed vertoeven. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een strandvakantie in Spanje, een stedentrip in Italië of een bezoek aan een Grieks eiland. Er zijn genoeg mogelijkheden om prettig op vakantie te gaan als het weer in Nederland guur en koud begint te worden. Waar je naar toe gaat op vakantie en wat je gaat doen is natuurlijk helemaal afhankelijk van jouw eigen wensen en behoeften. Als je een zonvakantie oktober wilt boeken en naar de warmte toe wilt, dan is het in elk geval aan te raden om naar het zuiden van Europa te trekken.

Waar op vakantie in oktober?

Welke mogelijkheden heb je als je in oktober op vakantie wilt? Gelukkig zijn dat er genoeg! Zuid-Europa biedt genoeg mogelijkheden voor een heerlijke zonvakantie oktober. Denk hierbij aan Spanje, Portugal, Italië, Griekenland of bijvoorbeeld de eilanden in de Middellandse zee.

Volg vooral jouw eigen wensen bij het kiezen van een zonvakantie oktober. Wil je een actieve vakantie, lekker ontspannen op het strand of af en toe een museum bezoeken? Natuurlijk kun je ook een combinatie kiezen van deze activiteiten. Als de zon een belangrijke factor speelt in de keuze, vraag jezelf dan eerst af: “Waar is het warm in oktober?

1) Spanje

Naar Barcelona in oktober

Als je aan een zonvakantie denkt en je afvraagt: “Waar is het warm in oktober?”, dan kom je al gauw terecht in Spanje. Daar schijnt ook in oktober volop de zon en kun je in de herfstmaanden altijd onbezorgd vakantie vieren. Boek daarom een vakantie naar één van de Costa’s of kies voor een stedentrip naar bijvoorbeeld Madrid of Barcelona.

Het is natuurlijk mogelijk om met de auto te gaan, maar met het vliegtuig kun je al binnen een paar uur op de plaats van bestemming zijn. Vooral het zuiden van Spanje is in deze tijd van het jaar nog zeer aantrekkelijk qua temperatuur. Waar het in de zomer op de meeste plaatsen misschien te heet is voor een uitstapje, kun je in oktober het land perfect verkennen met een aangename temperatuur.

2) Portugal

Zonvakantie in oktober naar de Algarve

Ook Portugal biedt genoeg mogelijkheden voor een aangename zonvakantie oktober. Als we het over Portugal hebben dan is de Algarve waarschijnlijk wel dé uitgelezen plek om een zonvakantie oktober te vieren. Daar kun op verschillende locaties terecht voor een heerlijke vakantie.

Een echte aanrader en een geliefde plaats onder toeristen is Albufeira. Deze stad in het zuiden van Portugal bevindt zich aan de kust en heeft uitgestrekte stranden waar je heerlijk kunt genieten van zand, zee en zon.

Ga je liever niet naar het strand? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om het binnenland van Portugal te ontdekken met een huurauto. Een echte aanrader is het bezoeken van de historische stad Faro. Deze stad wordt al duizenden jaren bewoond en werd ook door de Romeinen als belangrijke plaats gezien. Er is dan ook veel terug te vinden over de historie van deze oude stad.

3) Italië

In oktober naar Sicilië Italie

In Italië en dan met name in het zuiden, is het ook in oktober nog zeer goed vertoeven. Waar is het warm in oktober? In het zuiden van Italië en op de Italiaanse eilanden. Daar vind je zeker de warmte en de rust die je graag zoekt tijdens een zonvakantie oktober. Denk bijvoorbeeld aan een reis naar Sicilië en ontdek de eeuwenoude stadjes die je op dit mooie eiland vindt. Bekijk de historische gebouwen en beklim de Etna, de grote actieve vulkaan die je op dit eiland kunt vinden.

Ook Sardinië en het zuiden van het vasteland van Italië zijn zeer geschikte locaties voor een zonvakantie oktober. In de punt van de laars vindt je verschillende plaatsen die zich goed lenen voor een vakantie in oktober. Deze regio, Calabrië, heeft tot laat in het najaar heerlijke temperaturen.

4) Griekenland

Als je aan zon denkt, lekker eten en lange avonden met dans en muziek dan moet je zeker een bezoek hebben gebracht aan Griekenland. Ook hier zijn tal van eilanden die zeer geschikt zijn voor een zonvakantie oktober. Als je jezelf afvraagt, waar is het warm in oktober, dan kun je zeker in Griekenland op genoeg locaties terecht.Waar is het warm in oktober: Kreta

Bezoek Athene en bekijk de bouwwerken die door de oude Grieken zijn geplaatst. Stranden, pittoreske vissersdorpen en mooie stranden vind je in overvloed in dit warme Zuid-Europese land. Griekenland is dus zeker ook een aanrader voor een zonvakantie oktober. Ook Kreta is een uiterst geschikt eiland dat te vinden is onder Griekenland. In oktober is het hier met temperaturen van gemiddeld 23 graden Celsius ook zeer goed te doen.

5) Cyprus

Cyprus in oktober

Wil je gegarandeerd mooi weer hebben in oktober en genieten van hoge temperaturen? Dan kun je goed terecht op Cyprus. Dit eiland biedt verschillende mogelijkheden voor het vieren van een vakantie. Op Cyprus komen de Turkse en Griekse culturen samen en kun je genieten van een perfecte zonvakantie. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de hoofdstad Nicosia, bezoek de havenstadjes en bekijk de ruïnes die je op dit eiland kunt vinden. Natuurlijk is Cyprus ook zeer aantrekkelijk vanwege de natuur die er te vinden is. Zowel op het eiland zelf als rondom het eiland valt er genoeg te beleven en te bekijken. Het is mogelijk om op Cyprus een auto te huren zodat je zelf het eiland kunt ontdekken.

6) De Balearen

Zonvakantie oktober naar de Balearen

Ook de Spaanse eilandengroep de Balearen zijn zeer geschikt om te bezoeken in oktober. Een vakantie op Mallorca, Menorca of Ibiza ligt dan al snel voor de hand. Zon, zee, strand en feesten kun je op deze eilanden naar believen. Maar naast deze bekende vakantiebestemmingen kun je ook terecht op een aantal kleinere eilanden zoals Formentera. Dit eiland ligt op 7 kilometer afstand van Ibiza en is ook zeer geschikt voor een vakantie in oktober. Ga je op vakantie met kleine kinderen dan is Menorca in tegenstelling tot Ibiza of Mallorca geschikter. Op dit eiland zijn de faciliteiten dan ook meer gericht op gezinnen met kinderen. 

7) Turkije

Vakantie naar Bodrum in oktober

Wil je op vakantie naar een land waar het oosten en het westen samenkomen, dan is Turkije een zeer geschikte keuze voor een vakantie in oktober. Ook hier zijn de temperaturen in het zuiden nog zeer aangenaam in oktober. Zelfs in de winter zijn kustplaatsen als Bodrum en Antalya nog zeer aangenaam voor een zonnige vakantie. De temperatuur ligt hier dan gemiddeld rond de 24 graden Celsius. Dat is zeker aangenaam als je voor een strandvakantie weg wilt in oktober.

Ook In het binnenland in bijvoorbeeld Ankara, kun je in oktober nog goed terecht voor een zonnige vakantie in oktober. Daar liggen de temperaturen in oktober gemiddeld rond de 19 á 20 graden Celsius.

8) Frankrijk

In oktober naar Frankrijk

Misschien zou je er in eerste instantie niet aan denken, maar ook het zuiden van Frankrijk en het eiland Corsica bieden genoeg mogelijkheden voor een zonnige vakantie in oktober. Als je nog, redelijk, in de buurt van Nederland wilt blijven en met de auto op vakantie wilt dan kun je in het zuiden van Frankrijk genieten van temperaturen die in oktober zo rond de 20 graden Celsius liggen.

Op het eiland Corsica liggen deze temperaturen zelf nog iets hoger. Op dit eiland vindt je bekende stadjes zoals Ajaccio, Bonfacio en Calvi. Deze steden zijn zeker de moeite waard voor een bezoekje. Het eiland is uitermate geschikt voor het maken van uitgebreide wandelingen, bijvoorbeeld door het natuurreservaat dat zich op Corsica bevindt.

Waar gaat de reis heen?

Je hebt nu een beeld van de verschillende locaties in Europa die geschikt zijn voor een vakantie in oktober. Je hebt antwoord gekregen op de vraag: “Waar is het warm in oktober?” en moet nu nog een antwoord krijgen op de vraag: “Waar op vakantie in oktober?” Het antwoord op deze vraag kun alleen jij geven.

Bedenk wat je wilt doen op vakantie, welke activiteiten je eventueel wilt ondernemen en hoe je op reis wilt. Kies je voor een vakantie met de auto of wil je met het vliegtuig weg. Natuurlijk kun je ook direct bedenken of je ter plekke een auto wilt huren en welke activiteiten je op locatie wilt ondernemen.

Keuze gemaakt? Boeken maar!

Bij het lezen van dit artikel stelde wij de vragen: “Waar op vakantie in oktober?” en “Waar is het nog warm in oktober?”. We hopen dat je nu genoeg inspiratie hebt kunnen opdoen voor het kiezen van een zonnige vakantie in oktober. Zoals je hebt kunnen lezen heeft Europa op veel verschillende locaties genoeg te bieden voor als je in het najaar nog lekker op vakantie wilt naar de zon. Heb je een keuze gemaakt en heb je een doel voor ogen van hoe de vakantie er uit moet komen te zien? Wacht dan niet langer en boek de ideale vakantie naar de zon in Europa voor jou in oktober. Het voordeel van een vakantie in het najaar is dat je, als je tijdig boekt, vaak ook minder geld kwijt bent dan wanneer je een vakantie in het hoogseizoen zou boeken. Veel plezier op vakantie!

Deel jouw ervaringen hieronder!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.