• Menu
  • Menu
Header Europa-vakanties.nl

Zonvakantie november: Wij geven je de bestemmingen & inspiratie

Home » Blog » Zonvakantie november: Wij geven je de bestemmingen & inspiratie

In november zijn de temperaturen in Nederland minder aantrekkelijk als je op vakantie wilt gaan. Zeker als je op zonvakantie wil en wilt genieten van een ontspannen vakantie met aangename temperaturen. Je kunt dan gelukkig wel op genoeg andere plekken in Europa terecht voor een zonvakantie november. In dit artikel kun je lezen waar je het beste een zonvakantie in november kunt vieren en krijg je antwoord op de vraag waar is het warm in november. We kijken graag ook verder dan Europa alleen en willen jou ook laten ontdekken welke locaties er in november nog meer geschikt zijn voor een zonvakantie.

Welke landen kun je het best bezoeken in november

Als je op zoek bent naar een geschikte zonvakantie november, dan is het aan te raden om naar het zuiden te trekken. In het noorden van Europa is het ook mogelijk om tijdens een vakantie in november de zon te zien, maar echt warm zal het er niet zijn. Waar is het warm in november zal je dan denken. In het zuiden van Europa natuurlijk! Niet alleen op het vasteland maar ook op de bekende eilanden die als een perfecte bestemming voor een zonvakantie in november kunnen dienen vindt je alles wat jij wilt. We zetten een aantal populaire en aantrekkelijke locaties voor je op een rij.

Portugal

Zonvakantie november Portugal

In het zuiden, in bijvoorbeeld Portugal, kun je zelfs in november nog goed op vakantie voor een zonnig verblijf. De temperaturen zijn hier in deze periode van het jaar nog zeer aangenaam en je zult vaak kunnen genieten van de warme najaarszon. Boek bijvoorbeeld een reis naar het mooie Albufeira en geniet van een vakantie aan het strand in de zon. Natuurlijk kun je in het najaar ook nog genieten van mooi weer in een stad zoals Lissabon. De temperaturen in Portugal kunnen in deze tijd van het jaar nog oplopen tot net iets onder de 20 graden Celsius. Ideaal weer voor het bezoeken van een museum of voor het bezichtigen van historische steden in dit prachtige Zuid-Europese land.

Italië

In november op vakantie naar Italië

Als je op het vasteland van Europa op vakantie wilt gaan en een zonvakantie in november wilt hebben, dan kun je ook naar Italië gaan. Ook hier kunnen in het zuiden van het land de temperaturen in november soms nog wel oplopen tot een aangename 20 graden. Bedenk daarbij dat de zon ook nog om de hoek komt kijken voor een groot deel van deze maand zodat je met plezier kunt genieten. Vooral de punt van de laars in de regio Calabrië is zeer geschikt voor een zonvakantie november. Je kunt er ook voor kiezen om naar één van de eilanden van Italië te gaan. Zo lenen Sardinië en Sicilië zich uitstekend voor een zonnige vakantie in Europa in november.

Malta

Malta in november

Misschien is Malta niet de eerste plek waar je aan denkt bij een zonvakantie november. Toch is dit een uitermate geschikte locatie om nog te kunnen genieten van warm en zonnig weer in het najaar. De temperaturen kunnen hier in november nog oplopen tot boven de 20 graden en daarbij krijg je ook nog genoeg zon. Malta is een klein land in de Middellandse zee dat bestaat uit verschillende eilanden. Je kunt een bezoek brengen aan de verschillende pittoreske steden op één van de mooie eilanden of genieten van de mooie natuur. Ondanks dat Malta niet groot is, is er genoeg te beleven en is dit de uitgelezen plek voor een zonvakantie november.

Canarische eilanden

Zonvakantie Canarische Eilanden in november

Technisch gezien liggen de Canarische eilanden niet in Europa maar voor de kust van Afrika. Omdat deze eilanden bij Spanje horen vinden we dit toch een perfecte locatie om in november van de zon te kunnen genieten. De Canarische eilanden liggen in de Atlantische Oceaan voor de kust van Marokko en bestaan uit meerdere eilanden. De meest bezochte en aantrekkelijkste eilanden voor een zonvakantie november zijn Gran Canaria, Lanzarote, La Palma en natuurlijk Tenerife. Het voordeel van een vakantie op één van deze eilanden is dat je er van verzekerd bent dat je mooi weer zult hebben tijdens een zonvakantie november.

Gran Canaria

Vakantie naar Gran Canaria in november

In november kunnen de temperaturen op Gran Canaria oplopen tot een aangename 25 graden Celsius. Er valt genoeg te beleven op dit Spaanse eiland en helemaal als je een zonvakantie november wilt houden waarbij je lekker op het strand kunt liggen, dan ben je hier op de juiste locatie. Naast zonnen en zwemmen in de Atlantische Oceaan valt er ook genoeg te beleven. Denk aan historische gebouwen in steden zoals Las Palmas, de hoofdstad van het eiland. Hier vind je onder andere het huis van Columbus en een museum over het eiland. Ook als je graag voor de natuur op vakantie wilt, dan ben je op dit eiland op de juiste plek belandt.

Lanzarote

Los Hervideros op Lanzarote in november bezoeken

Lanzarote is kleiner dan Gran Canaria maar ook zeer aantrekkelijk als je op zoek bent naar een geschikte locatie voor een zonvakantie in november. Dit eiland staat voornamelijk bekend om de natuur die er te vinden is. Net als de andere Canarische eilanden is ook Lanzarote ontstaan door vulkanen. Zo zijn er op het eiland lavavelden en vulkaankraters te vinden die in het verleden gevormd zijn door vulkaanuitbarstingen. Als je hier een bezoekje brengt dan kun je zelfs eten in een restaurant waar het eten dat er geserveerd wordt gebarbecued wordt op de hete ondergrond. Als je hier op vakantie wilt in november dan ben je zeker op de goede plek wat het weer betreft. Regen komt weinig voor op Lanzarote en de temperatuur ligt gemiddeld in november nog rond de 23 graden Celsius.

La Palma

La Palma in november

Dit eiland moet niet verward worden met Palma de Mallorca, de hoofdstad van het gelijknamige eiland voor de kust van Spanje. Ook hier raken de temperaturen in het najaar niet onder de 20 graden Celsius. Ondanks dat dit een klein eiland is, valt er nog genoeg te beleven als je hier een zonvakantie in november wilt vieren. Het eiland staat bekend om de mooie natuur die er te vinden is. Zeker als je op zoek bent naar een vakantie waar je veel kunt wandelen, dan ben je op La Palma op de juiste plek belandt. La Palma staat vooral bekend onder toeristen vanwege het ecotoerisme. Voor een actieve vakantie, een vakantie met stranden of om te feesten kun je beter kiezen voor één van de andere eilanden.

Tenerife

Vakantie naar Tenerife in november

Tenerife is waarschijnlijk wel het bekendste van de Canarische Eilanden. Op dit eiland kun je ook goed terecht voor een zonvakantie november. De temperatuur in november is hier gemiddeld rond de 24 graden Celsius en er is, net als op de andere eilanden, volop zon te vinden. Op Tenerife vindt je verschillende bergen en is er genoeg natuur te bewonderen tijdens een lange of korte wandeling. Zo vindt je hier het hoogste punt van Spanje op de vulkaan El Teide. Het is op verschillende locaties mogelijk om met een boot te vertrekken om dolfijnen en walvissen te spotten die rondt het eiland leven. Ga je met het gezin op vakantie en wil je een leuk dagje uit tijdens de vakantie? Breng dan een bezoek aan Siam Park, een groot waterpark dat zich op het eiland bevindt.

Cyprus

Cyprus vakantie

Een combinatie van de Griekse en Turkse cultuur, dat is wat je vindt als je een vakantie naar Cyprus boekt. Dit eiland is het hele jaar door in trek bij toeristen en beschikt over een zeer aangenaam klimaat. In november kun je hier dan ook volop genieten van de zon en van temperaturen die rond de 21 graden Celsius liggen. Houd je van wandelen, dan zijn er genoeg mogelijkheden in de bergen van dit mooie eiland. Natuurlijk zijn er op Cyprus ook stranden waarop je volop kunt zonnen. Bezoek vooral de kenmerkende plaatsjes die dit eiland rijk is als je op vakantie gaat in november naar Cyprus.

Turkije

Turkije in november

In het zuiden van Turkije kun je in november ook nog volop genieten van een zonnige vakantie. Dit kan aan de kust in bekende badplaatsen zoals Antalya of Bodrum. Ook in het binnenland kun je uitstekend in november nog een zonnige vakantie vieren. Bezoek bijvoorbeeld de hoofdstad Ankara in het midden van het land of boek een stedentrip naar Istanboel. In Istanboel kun je duidelijk zien dat het westen en het oosten samenkomen. In Alanya kan het in deze tijd van het jaar gemiddeld nog rond de 22 graden Celsius worden met volop zon. Geen wonder dat deze plaats één van de meest aantrekkelijke toeristische badplaatsen is aan de Turkse Rivièra.

Egypte

Egypte in november

Het is in november niet altijd even warm in Europa, ondanks dat we jou graag de mooiste plekken van Europa willen laten zien begrijpen we dat het niet altijd mogelijk is om in november een warme en zonnige vakantie te boeken in Europa. Als je denkt: “waar is het warm in november?” en je kijkt iets buiten Europa, dan is Egypte een geschikt land voor een zonnige vakantie. Het hele jaar is de temperatuur hier zeer aangenaam en in november kun je nog genieten van zon en een temperatuur van gemiddeld 28 graden Celsius. Je kunt dan kiezen voor een strand vakantie, een bezoek brengen aan Caïro of de piramides en andere bezienswaardigheden uit de oudheid bekijken.

Keuze genoeg

De temperatuur mag in Nederland in november dan wel stukken lager liggen, in andere plekken van Europa kun je dan toch nog op een warme zonvakantie. Wil je echt genieten van de warmte dan kun je het best naar één van de Canarische eilanden, naar Cyprus of naar Turkije. Net buiten Europa vindt je genoeg mogelijkheden in bijvoorbeeld Egypte. Keuze genoeg dus voor een heerlijke vakantie naar de zon tegen het einde van het jaar. Veel plezier met boeken!

Deel jouw ervaringen hieronder!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.