• Menu
  • Menu
Malgrat de Mar header

Malgrat de Mar

Helemaal in het zuiden van de Costa Brava kom je Malgrat de Mar tegen. Deze badplaats tussen Blanes en Santa Susanna is uitgegroeid tot een populaire toeristenbestemming. De meeste Nederlanders die op vakantie gaan naar Malgrat de Mar vliegen vanaf Amsterdam naar Barcelona. Vanaf deze stad is het ongeveer twee uur rijden naar de badplaats. Eenmaal aangekomen dan kun je genieten van een oase van rust aan de Spaanse kust.

Prachtige stad met veel bezienswaardigheden, een mooi strand en een levendig centrum

Dit is waar je jouw vakantie naar Malgrat de Mar boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

Malgrat de Mar is voornamelijk een toeristenbestemming, maar de stad heeft ook een historisch verleden, waardoor er nog diverse bezienswaardigheden zijn te vinden. Ga je op vakantie naar deze badplaats en wil je weten wat er allemaal te doen is? Hieronder lees je alle informatie.

Wat te doen in Malgrat de Mar

Onderstaand sommen we alle activiteiten op voor een vakantie vol plezier!

Strand Malgrat de Mar

  • Veilig strand dat de blauwe vlag heeft gekregen
  • Strand heeft lengte van 3 kilometer en loopt door tot aan Santa Susanna
  • Veel activiteiten: watersporten, strandhuisjes, boottochten etc.

Veel mensen gaan op vakantie naar Malgrat de Mar voor een aangename zonvakantie. In deze badplaats kun je namelijk in alle rust zonnen op de stranden. Dat komt doordat er lange zandstranden zijn die aan een stuk doorlopen.

Strand van Santa Susanna en Malgrat de Mar
Langgestrekte strand tussen Santa Susanna en Malgrat de Mar

Het strand is kilometers lang en het loopt over in de badplaats Santa Susanna. Door het grote strand ben je altijd verzekerd van een rustig plekje zonder dat je bij andere toeristen half op de handdoek ligt. Wie op vakantie gaat naar deze bestemming weet zeker dat hij of zij terug komt met een mooie bruine kleur. Een romantische wandeling met je partner over het strand is ook een echte aanrader.

Het strand van Malgrat de Mar
Relaxen op het strand

Watersporten

De liefhebbers van watersporten hoeven zich ook geen moment te vervelen. Op het centrale strand in de badplaats zijn verschillende watersporten te beoefenen. Direct aan het strand kun je namelijk al gaan kajakken, waterskiën of gaan parasailen. Ook is Malgrat de Mar erg populair bij duikers. In de badplaats zijn er verschillende duikcentra te vinden waar je de juiste gear kunt huren of lessen kunt nemen.

Bezienswaardigheden

In tegenstelling tot diverse andere badplaatsen aan de Costa Brava heeft Malgrat de Mar een historisch verleden en komt dit goed uit voor de cultuurliefhebbers. Er zijn inmiddels diverse historische bouwwerken te vinden die je zeker moet bezoeken tijdens je vakantie.

  • Historisch en cultureel verleden
  • Enkele bezienswaardigheden: Sant Nicolau kerk, Torre del Castell, het stadshuis, de stadsbibliotheek of de oude vishandel
Uitzicht over de stad van Malgrat de Mar
Prachtig uitzicht over Malgrat de Mar

Op nummer één hebben we de kerk van St. Nicolau staan. Deze kerk is te vinden in het historische centrum. De kerk heeft achthoekige torens en bijzondere klassieke uitstralingen. Dit maakt het een prachtig plaatje. Gezien de enorme omvang van de kerk staat deze ook wel bekend al ‘de kathedraal van de kust’.

De Sant Nicolau kerk
De Sant Nicolau kerk

Ook leuk om te bezoeken is het stadhuis. Het stadhuis is namelijk een modern gebouw dat op 15 augustus 1913 is gebouwd. Het stadhuis is ook nog compleet gerenoveerd.

Daarnaast raden we het aan om een bezoek te brengen aan de stadsbibliotheek. De stadsbibliotheek heeft niet altijd de functie gehad als een bibliotheek. Oorspronkelijk had het in de 16e eeuw de functie als een herenhuis. Hierna kreeg het gebouw de functie als opslagplaats voor gedoneerd bloed en vervolgens werd het een Casino. Pas later werd het een bibliotheek. Tot slot raden we je aan om De Oude Vishandel, oftewel Peixateries Vella, te bezoeken. Hier wordt dagelijks vers gevangen vis verkocht.

Verder kun je ook nog een bezoek brengen aan Torre del Castel. Dit is de toren op de onderstaande afbeelding. Deze werd gebouwd in de 14e eeuw om de stad tegen piraten te beschermen.

De toren Torre del Castell in Malgrat de Mar
De 14e eeuwse toren ‘Torre del Castell’

Uitgaan Malgrat de Mar

Malgrat de Mar heeft ook een bruisend uitgaansleven. Aan de boulevard zijn veel verschillende uitgaansgelegenheden te vinden, waaronder gezellige kroegen waar een Nederlands feestje wordt gebouwd.

  • Populaire plekken: Waikiki, Feestcafe Asterik, Discotheek Tropicana, FROG of Discotheek QK

Een van de meest populaire is Waikiki. Dit feestcafé heeft tropische sferen en er hangt altijd een hele goede sfeer. Bij deze kroeg kun je lekker losgaan op de dansvloer en nieuwe mensen leren kennen. Nog een feestcafé waar je de gehele zomer Nederlanders aantreft en waar je mee kunt zingen op de carnavalsliedjes en Hollandse muziek is Feestcafé Asterik. Bij Asterik is het de hele zomer goed gevuld.

Wil je graag even goed losgaan in een leuke discotheek? Dan raden we je aan om een bezoek te brengen aan de discotheek Tropicana. Deze discotheek ontvangt veel internationale mensen en er komen de beste DJ’s draaien die er voor zorgen dat er een goed feestje ontstaat binnen. Er worden ook verschillende thema avonden georganiseerd.

Zonsondergang voor de nacht in Malgrat de Mar
De zonsondergang in Malgrat de Mar

Een kleinere discotheek is FROG. Ondanks dat dit een kleinere discotheek is betekent dit niet dat deze minder gezellig is. Overigens kun je bij FROG voor een gunstige prijs genieten van grote cocktails!

Tot slot is de discotheek QK de grootste van de badplaats. Hier vind je veel internationale vakantiegangers iedere dag weer helemaal losgaan. Bij QK wordt de beste House muziek, Dance en Top 40 gedraaid. De club ligt vlak buiten het centrum, maar hier moet je tijdens je vakantie zeker een bezoek aan hebben gebracht. We hebben een specifieke pagina gemaakt met alle informatie over Malgrat de Mar uitgaan.

De omgeving

Malgrat de Mar ligt erg dichtbij andere badplaatsen, waardoor je hier gemakkelijk een bezoek aan kunt brengen. Het strand loopt al direct over in het strand van Santa Susanna. Wekelijks is er in Santa Susanna een markt waar je langs kunt. Leuk om deze eens te bezoeken. Het is een gezellige markt die bestaat uit leuke kraampjes met souvenirs en andere leuke artikelen.

Overigens is er ook wekelijks een lokale markt te vinden in Malgrat de Mar zelf. In het centrum is er dagelijkse een overdekte markt. Lees hier meer informatie over de Malgrat de Mar markt.

De badplaats Blanes ligt slechts op 20 minuten rijden met de taxi. Voor een avond gezellig stappen kun je dus zo met een clubje een avond die kant op. Overdag kun je in Blanes de botanische tuinen bezoeken.

Achter Blanes is de populaire badplaats Lloret de Mar te vinden. Lloret de Mar heeft een nog meer bruisend uitgaansleven. Overdag kun je in Lloret de Mar ook het waterpretpark Waterworld bezoeken.

Deel jouw ervaringen hieronder!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.